top of page

Group

Public·172 members
Shafiul Azom
Shafiul Azom

(Direktsändning*Update*#) Sverige USA live direkt på nett VM 2023 6 augusti 2023


USA Sverige på nett live direkt Fotboll VM 2023 Direktsändning USA mot Sverige på nett live direkt Fotbolls 6 augusti 2023

🔴✅Sverige mot USA

Guide: Vilka får chansen mot USA? Sverige är i praktiken klar som gruppetta i VM i Australien och Nya Zeeland.


Ett åttondelsfinalklart Sverige avslutar gruppspelet under onsdagsmorgonen mot USA. Medan Sverige går för gruppsegern spelar USA för att ta sig vidare från gruppen. Avspark sker 09.00 svensk tid på Waikato Stadium i Hamilton, Nya Zeeland. Matchen sänds i TV6 och Viaplay.


Efter två raka segrar är Sverige redan klart för åttondelsfinal. VM-premiären slutade med en uddamålsvinst med 2-1 mot Sydafrika efter ett avgörande i 89:e minuten. Senast gjorde blågult processen kort när Italien besegrades med klara 5-0. Sverige toppar gruppen på sex poäng, men har inte säkrat gruppsegern ännu. Italien står på tre poäng och har chans på förstaplatsen, men då måste de ta in dels tre poäng, dels tio mål på Sverige som har +6 i målskillnad, medan Italien har -4.


USA har två dramatiska matcher bakom sig. VM-premiären såg länge ut att sluta mållöst mot Italien, men i 88:e minuten avgjorde italienskorna med matchens enda mål. I den andra matchen sprang Sydafrika ifrån till en 2-0-ledning, men USA kom ikapp och lyckades få med sig en poäng då matchen slutade lika, 2-2. I och med poängen har USA alltjämt kvar chansen på ett historiskt första avancemang från gruppspelet till åttondelsfinalerna.


Precis som de två tidigare matcherna här i VM, blir USA ytterligare en ny nation för damlandslaget i VM-sammanhang. Deras 20:e motståndare i VM-historien. Sverige och USA har endast mött en gång tidigare, då vann Sverige gruppspelsmatchen i OS 2008 med 1-0. Nu, 15 år senare, möts länderna för första gången i VM.


Efter att ha blivit första svensk med att spela i fem olika VM-slutspel och samtidigt även Sveriges äldsta spelare i ett VM någonsin, både dam- och herrsidan inkluderat, har Caroline Seger nu chans på ytterligare ett rekord. Om Seger får speltid i dagens match mot USA blir det hennes 20:e match i VM-historien. Det hade betytt att hon tangerar Hedvig Lindahls rekord för flest VM-matcher för Sverige, både dam- och herrsidan inkluderat.


Elva matcher och noll vinster. Det är USA facit i VM. Årets turnering blir landets fjärde VM-deltagande. De två första VM-turneringarna USA spelade i 2003 och 2007 blev det idel förluster och respass i gruppspelet. Förra VM-slutspelet blev det också respass i gruppspelet, men landet lyckades inkassera sina allra första VM-poäng när de spelade lika mot både Japan och Skottland. I årets upplaga kom landets tredje VM-poäng när det blev 2-2 mot Sydafrika. Totalt har det blivit tre oavgjorda matcher och åtta förluster på elva matcher.


Ett mirakel ska till för att Sverige inte blir etta i grupp G i fotbolls-VM.


USA väntar högst troligt i åttondelsfinal, men först ställs det svenska landslaget mot USA i den sista gruppspelsmatchen.


Platsen i åttondelsfinal är redan klar och gruppsegern likaså – eller åtminstone väldigt nära. Det finns fortfarande en teoretisk möjlighet att Sverige blir tvåa, men då krävs förlust mot USA samtidigt som Italien besegrar Sydafrika och dessutom tar in Sveriges i nuläget överlägsna målskillnad. Tio mål skiljer lagen åt inför sista omgången.


Sveriges damlandslag ska spela sin tredje och sista match i gruppspelet av damernas fotbolls-VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. En av Sydamerikas toppnationer, USA, står på andra sidan i Grupp G.


Det har gått väldigt bra för Sverige hittills i gruppspelet med sex av sex möjliga poäng i Grupp G. Sverige är klara för åttondelsfinal och man är så gott som klara för åttondelsfinalen som gruppvinnare. Italien behöver vinna mot Sydafrika samtidigt som Sverige förlorar och italienskorna ska sedan ta in en målskillnad på tio mål. Blågult är därmed gruppsegrare till 99 procent, där man i sådana fall står mot USA i åttondelsfinal.


Var sänds Sverige mot USA?

Matchens sänds på streamingtjänsten Viaplay och i TV6. Sändningen startar redan 08:00 svensk tid men matchen sparkas igång 09:00.


Henrik Strömblad och Saga Fredriksson är på plats i Wellington för att kommentera alla Sveriges matcher. Även Bojan Djordjic har agerat expertkommentator och någon av Djordjic eller Fredriksson kommer att kommentera tillsammans med Henrik Strömblad enligt Viaplays schema.


Sveriges trupp till VM 2023.


USA trupp till VM 2023.


Domare i gruppspelsmatchen är Salima Mukansanga från Rwanda.


Sverige är ganska stora favoriter enligt spelbolagen och alla experter. Med drygt 1.55 gånger pengarna på svensk seger så är det utan tvekan så att Sverige bör vinna matchen på pappret. En fotbollsmatch spelas dock ute på planen som ni vet. Sverige hade nog haft ännu lägre odds på sig om man inte redan var klara för åttondelsfinal och på grund av att man förmodligen kommer att rotera startelvan. Odds för matchen och annat hittar du HÄR.


Blågult är så gott som klara gruppvinnare och framför allt klara för åttondelsfinal. Snacket har mest handlat om Blågult ska formera samma startelva eller vila spelare till åttondelsfinalen på söndag. Det har endast varit ledigt i tre dagar sedan vinsten mot Italien och några spelare kan behöva återhämtningen. En positiv sak med att spela samma startelva är att man såklart fortsätter att hitta kemin i den startelva som ska ta Sverige vidare i slutspelet. Men räkna med att Peter Gerhardsson kommer att lufta en del spelare mot USA.

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page